VOKA First Lego League

Tijdens de Voka – FIRST® LEGO® League regiofinale namen 60 teams uit 38 verschillende Limburgse scholen het tegen elkaar op in deze unieke robotwedstrijd. Het thema dit jaar was HYDRO DYMANICS: hoe gebruik ik water, hoe transporteer en recycleer ik het? De teams programmeerden niet enkel een robot, ze werkten ook een oplossing uit voor een probleemstelling rond het jaarthema.

Robotwedstrijd
Meer dan 700 leerlingen tussen 11 en 14 jaar zijn sinds begin september bezig met het programmeren van hun LEGO® Mindstorms EV3 robot op de wedstrijdtafel. De bedoeling was om tijdens de finale zoveel mogelijk punten te verzamelen binnen 2,5 min.

Daarnaast verscheen elk team voor drie jury’s. De robotjury bekeek hoe ze de robot geprogrammeerd hebben. De Core Values jury gaat toetsen hoe het zit met hun teamwork. Voor de projectjury gingen de teams hun oplossing voor de probleemstelling rond water presenteren op een creatieve manier.

Op de Techniek Expo konden onze teamleden, supporters en bezoekers kennis maken met virtual en augmented reality, wetenschappelijke proeven, retro gaming en ludieke spellen in het kader van het jaarthema. De wedstrijd werd afgesloten met een spetterende slotshow rond wetenschap en techniek.

Elk teamlid kreeg een medaille en er werden 16 bekers uitgedeeld. Het team van 2A kreeg de Juryprijs en ons team uit Middenschool Linus kreeg de PXL prijs. Proficiat!!

De Voka – FIRST LEGO League is enkel mogelijk dankzij de financiële steun van de partnerbedrijven. Meer info kan je vinden op de volgende link:
https://www.voka.be/activiteiten/voka-first-lego-league-regiofinale-0