KTA2 Villers neemt deel aan dialoogklassen Vlaams Parlement

Op vrijdag 24 maart namen de leerlingen van het vijfde jaar secretariaat-talen en boekhouden-informatica van het Koninklijk Technisch Atheneum 2 Villers van Hasselt deel aan de dialoogklassen van het Vlaamse Parlement. Samen met een klas uit het Brusselse bepalen de leerlingen thema’s, stellingen en vragen die ze politici uit Vlaanderen en Brussel willen voorleggen. 

Op vrijdag 24 maart vertrokken de leerlingen voor een hele dag Brussel. In de voormiddag leerden ze elkaar kennen via een heuse speeddate. Elke leerling uit Hasselt werd gekoppeld aan een leerling uit Jette. In twee minuten konden ze met elkaar kennis maken, waarna het tijd was om door te schuiven.

In verschillende groepen werd er vervolgens besproken wat hen dwars zat en waar ze graag de mening van de politici over wilden weten. Ook noteerden ze wat ze van de politici persoonlijk wilden weten. Enkele van die vragen waren bijvoorbeeld wat een politicus verdient, hoe zijn/haar dag er uit ziet enzovoort.

In de namiddag werden de ideeën van de jongeren voorgelegd aan de volksvertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Ze gingen met de jongeren in dialoog en namen enkele ideeën en meningen mee naar hun partijen.

Ook werden er stellingen voorgelegd waar ze de mening van elkaar én de politici leerden kennen. Het werd een interessante uitstap waaruit de leerlingen ook veel bijleerden.

Door Liselotte Cuppens