In de pers

Vorig schooljaar werkte een hele groep finalisten mee aan de projectfilm ‘Connect the dots’. Deze video werd gemaakt om op de proclamatie van deze jongeren te tonen dat ons pedagogisch project ‘Samen leren samenleven’ voor onze leerlingen geen leeg begrip is. De vele projecten waaraan onze jongeren meewerkten, de initiatieven die genomen werden, maar ook vooral het uniek en tolerant zijn van onze jongeren toont dat samen leren samenleven kan. Daarenboven tonen onze leerlingen dat op zoek gaan naar de connectie met anderen mooie dingen met zich kan meebrengen.

Dit schooljaar zullen de nieuwe laatstejaars de fakkel overnemen en verder schrijven aan dit mooie verhaal. Het wordt uitkijken hoe zij het PPGO! in de samenleving in de praktijk brengen.

Hieronder kan u de korte versie bekijken.

Bekijk de volledige versie via: https://www.dropbox.com/s/8hlcmrxgabngdrr/Samen%20leren%20samenleven.m4v?dl=0

Op vrijdag 24 maart namen de leerlingen van het vijfde jaar secretariaat-talen en boekhouden-informatica van het Koninklijk Technisch Atheneum 2 Villers van Hasselt deel aan de dialoogklassen van het Vlaamse Parlement. Samen met een klas uit het Brusselse bepalen de leerlingen thema’s, stellingen en vragen die ze politici uit Vlaanderen en Brussel willen voorleggen. 

Op vrijdag 24 maart vertrokken de leerlingen voor een hele dag Brussel. In de voormiddag leerden ze elkaar kennen via een heuse speeddate. Elke leerling uit Hasselt werd gekoppeld aan een leerling uit Jette. In twee minuten konden ze met elkaar kennis maken, waarna het tijd was om door te schuiven.

In verschillende groepen werd er vervolgens besproken wat hen dwars zat en waar ze graag de mening van de politici over wilden weten. Ook noteerden ze wat ze van de politici persoonlijk wilden weten. Enkele van die vragen waren bijvoorbeeld wat een politicus verdient, hoe zijn/haar dag er uit ziet enzovoort.

In de namiddag werden de ideeën van de jongeren voorgelegd aan de volksvertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Ze gingen met de jongeren in dialoog en namen enkele ideeën en meningen mee naar hun partijen.

Ook werden er stellingen voorgelegd waar ze de mening van elkaar én de politici leerden kennen. Het werd een interessante uitstap waaruit de leerlingen ook veel bijleerden.

Door Liselotte Cuppens

Heb jij het ook gezien? Woensdag 12 oktober waren onze leerlingen van de afdeling Haarzorg te zien op het televisieprogramma ‘Iedereen beroemd’ op één.

De televisieploeg kwam een tijdje geleden in ons didactisch kapsalon ‘Villa Vandepoel’ filmen hoe onze leerlingen zich laten gaan op een zelf gekozen nummer.

Bekijk het toffe filmpje hieronder en breng zeker eens een bezoek aan onze klantendienst in Villa Vandepoel.

In onze ‘OKAN’-klas, onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers, vangen we heel wat jongeren op die pas in België zijn. Dankzij deze opleiding krijgen deze jongeren de kans om Nederlands te leren en kennis te maken met het schoolleven in België. Daarnaast laten we hen kennismaken met onze gebruiken en onze maatschappij.

TVL maakte een knappe reportage waarin ze enkele vluchtelingen volgen in hun integratie. Een stop in de OKAN-klas mocht hieraan niet ontbreken.

http://www.tvl.be/nieuws/hoe-integreren-vluchtelingen-zich-in-onze-samenleving-20854

[fts_facebook type=page id=717357581704248 posts=6 height=600px posts_displayed=page_and_others]